Toermalijn

Toermalijn heeft een sterk reinigende en beschermende werking.de steen aard en brengt balans in lichaam en geest en zet negatieve energie ,gedragspatronen en gedachtes om in positieve. Reinigt het aura en het lichaam en verwijdert negatieve energie. Hierdoor worden de chakra’s, het lichaam en emoties in balans gebracht. 

De steen doet dit op verschillende manieren: het werkt als een soort van schild, helpt negatieve energie afvoeren en zet negatieve energie om in positieve energie. Hierdoor worden de aura energiebanen gereinigd en in balans gebracht. Toermalijn helpt je hierdoor in je kracht staan en een ontspannen en zelfverzekerde houding aannemen. Dit bevordert ontspanning, begrip, zelfvertrouwen, voorspoed en vermindert blokkades ,angst en het aannemen van een slachtofferrol. Tourmalijn heeft een bijzondere connectie met bloemen en planten. Het bevordert hun groei en beschermt tegen ongedierte. Toermalijn helpt sterke botten, tanden, nagels en haren te krijgen. werkt in op de thalamus en de hypothalamus. Hij herstelt het evenwichtsgevoel en harmoniseert emoties. Toermalijn heelt bij alle vormen van infecties en vergiftiging. Hij vermindert zenuwpijn. Toermalijn kan straling van elektrische apparaten neutraliseren. Mensen die snel hoofdpijn hebben, hebben vaak baat bij (ruwe)zwarte toermalijnstaafjes voor de televisie, op mobieltjes en andere stralingsbronnen.

Naast de algemene eigenschappen van toermalijn geeft groene toermalijn energie, kracht, doorzettingsvermogen en moed. Het trekt geluk, voorspoed en welvaart aan. Het maakt creatief en helpt je positieve dingen in je leven te manifesteren. De steen helpt ook contact maken met de natuur en natuurgeesten en kan genezend werken voor planten en dieren. Spiritueel is het een heel geschikte steen om te gebruiken bij sjamanistisch werk, vooral reizen naar de sjamanistische benedenwereld waar bijvoorbeeld contact gemaakt kan worden met kracht dieren. Fysiek heeft groene toermalijn een positieve werking op het hart, hyperactiviteit, ADHD en diarree.