Sodaliet

Sodaliet geeft je inzicht in jezelf en helpt je trouw zijn aan jezelf. Sodaliet versterkt de intuïtie. Het bevordert zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen. Het helpt beperkende denk- en gedragspatronen doorbreken zoals zelfverdediging mechanismen, angsten en fobiën. De sodaliet werkt het sterkst op het keelchakra en het voorhoofdchakra. Heft blokkades op, zowel op het fysieke als het geestelijk vlak. Hij is vooral werkzaam in de onderste twee lagen van de aura. Sodaliet stimuleert de pijnappelklier en het derde oog, hij kan meditatie verdiepen. Verenigt mannelijk en vrouwelijk, intuïtie en logica. Het helpt om problemen ontstaan door dualiteit, op te lossen. Sodaliet maakt waarheids lievend en idealistisch. Het bevordert vrijheidsdrang, idealisme, waarheid en het uiten van je mening en gevoelens. Deze steen helpt logisch nadenken en iets gestructureerd aan te pakken.
Vermindert prikkelbaarheid, onrust en angsten. Geblokkeerde gevoelens verdwijnen met sodaliet.
Sodaliet neemt schaamte en schuldgevoelens weg en bevrijdt je van onrustige en malende gedachten. Zelfrespect, zelfacceptatie en zelfvertrouwen groeien als je sodaliet draagt. Sodaliet brengt je schaduwkanten boven water, en helpt die te laten accepteren, zonder oordeel of vooroordeel. Het is een ont stressende steen. Sodaliet heeft een sterk effect op alle kwalen en aandoeningen van het hoofd, de stem en de hormoonhuishouding. Hij werkt zeer goed bij keelpijn, stemverlies (afonie) of langdurige heesheid (dysfonie).
Het aluminium in de steen heeft een gunstig effect op de zenuwen. Het ontspant de nek en schouders. Daardoor is de steen perfect bij hoofdpijn en zenuwpijnen. Sodaliet werkt vooral goed op spanningshoofdpijnen.  vergroot de weerstand (in de vorm van sodalietwater) en kan voorhoofds- en bijholteontstekingen helen en soms zelfs voorkomen. Sodaliet helpt goed tegen diverse overgangsklachten, zoals opvliegers, hoofdpijnen en stemmingswisselingen.

Het werkt koortsverlagend, bloeddrukverlagend, verkoelend, zorgt voor een evenwichtige stofwisseling en stimuleert de vloeistofopname in het lichaam.