Lapis Lazuli

Lapis lazuli is een spirituele steen. Lapis Lazuli is een prachtige blauwe steen met gouden pyrietspikkeltjes, soms met witte vlekjes. Als heelsteen wordt de lapis lazuli al eeuwen ingezet voor klachten van hoofd, keel en longen. Het aluminium in de steen heeft een gunstig effect op de zenuwen. Daardoor is de steen perfect bij hoofdpijn en zenuwpijnen. Werkt vooral (ont)spanningsmigraine en migraine als resteffect van een whiplash. Lapis lazuli  bevordert spirituele kracht, spirituele vaardigheden, astraal reizen, verlichting, wijsheid en geeft innerlijke rust en vrede. De steen maakt eerlijk, oprecht en helpt innerlijke waarheid vinden en deze accepteren. Lapis lazuli heeft een sterke werking op het keel chakra (5e) en stimuleert hierdoor het uiten van je mening, emoties en dingen die je dwars zitten. Fysiek helpt lapis lazuli klachten van keel, strottenhoofd, schildklier en stembanden. Het heeft een positieve werking op migraine, slaapproblemen, duizeligheid, stress, het immuunsysteem, het gehoor en is ontstekingsremmend en ontsteking werend , het kan daarom een ziekte als MS (Multiple Sclerose) verlichten  . Goed voor Hart en Milt, Bloed en huid, Epilepsie en beroerten, helpt tegen depressie. Geeft zelfvertrouwen aan verlegen kleine kinderen.

Draag lapis lazuli op het hart om een hoge bloeddruk te verlagen.  Bij een lage bloeddruk kun je de steen beter niet gebruiken. Nagelbijten verdwijnt als je langdurig lapis lazuli draagt. De steen reguleert de schildklierfunctie en werkt harmoniserend op de calciumhuishouding. Dit is een goede steen voor mensen met osteoporose. Bij acute reuma lapis lazuli opleggen, werkt pijnstillend.

Lapis lazuli stimuleert en harmoniseert de werking van de lever, de maag en de nieren. Werkt uitstekend tegen huidwondjes, pukkeltjes, eczeem en andere huiduitslag door nerveuze oorzaken. Lapis lazuli verlicht ook de jeuk bij eczeem en insectenbeten.

 Lapis Lazuli stimuleert verlichting en bevordert het werken met dromen en paranormale vermogens en maakt spirituele reizen gemakkelijker. Hij draagt sterrenzaden in zich, die hij in je energie ‘plant’, waardoor je je weer gaat beseffen dat je een universeel wezen bent en niet slechts van de aarde. Dit kristal creëert dus meer bewustzijn en groei. Hij reinigt de vijfde en zesde chakra’s, hierdoor kun je inzichten beter uiten of uitleggen en zo bewustzijn helpen te verhogen. Hij is verbonden met lichtwezens, lichtmeesters, engelen en gidsen. Hij leert dus te channelen, een waar meesterkristal!..

Deze steen verlicht stress en zorgt voor diepe vrede. Hij bezit een zeer grote sereniteit. Lapis Lazuli opent je derde oog en is heel goed voor het keelchakra, hij leert je om over je emoties en/of problemen te praten. De steen haalt verlegenheid weg en geeft zelfvertrouwen. Hij beschermt ook heel erg goed je aura, dus is goed voor gevoelige mensen. Hij brengt ook verborgen talenten aan het licht. Lapis lazuli schept liefdes- en vriendschapsrelaties en helpt gevoelens en emoties uit te drukken. Hij maakt een einde aan martelaarschap, wreedheid en lijden.