versteend hout is een aardende en kalmerende steen met een zachte werking .het bevordert onze connectie met de aarde en vermindert heimwee. De steen kalmeert, zorgt voor een fijne sfeer en een gevoel van welzijn. Versteend hout verbindt je met je Hoger Zelf en helpt je jezelf te zien zoals je bent, met je goede en minder goede kanten. Het helpt je om je fouten te onderkennen en accepteren. Versteend hout stimuleert de fantasie en de creativiteit.  Het helpt om situaties beter te kunnen relativeren, waardoor lasten lichter te dragen zijn. Het bevordert een nuchtere houding ,concentratie en beheersing. Helpt tegen dwanggedachten en malen het  geeft rust in het hoofd Heb je de neiging om van alles te beginnen en weinig afmaken, dan helpt het dragen van versteend hout. Het is een goede steen voor mensen die vaak overdreven reageren. Hij laat je meer genieten van de kleine, simpele dingen in het leven. Het geeft een gevoel van welbehagen en welbevinden, los van materieel bezit. In hectische en moeilijke situaties helpt versteend hout je de tijd te nemen om de situatie te overzien en te beoordelen. Mensen die worstelen met een verslaving hebben baat bij het dragen van een hanger van versteend hout. Fysiek stimuleert versteent hout de stofwisseling en gaat overgewicht tegen.

Versteend hout versterkt hart en vaten. De bekleding van aders en slagaders wordt gereinigd, wat goed is tegen aderverkalking. Ook bloedstolsels in de vaten worden opgeruimd. Dit vermindert de kans op trombose. Leg hiervoor regelmatig plakjes versteend hout op de plaatsen waar grote aders en slagaders lopen: net onder de oren, onder het sleutelbeen, in de liezen, aan de binnenkant van de ellebogen. Dit helpt ook bij spataders.

Versteend hout heeft een uitgesproken effect op het beendergestel en de gewrichten. Het bevordert de balans tussen de natuurlijke botopbouw en botafbraak. Daardoor het beschermt tegen botverweking en osteoporose. Ook bij gewrichtsklachten zoals ontstekingen, artritis en artrose kan versteend hout helpen. Prima steen bij rugklachten door overbelasting. Versteend hout ondersteunt een regelmatige en natuurlijke (buik)ademhaling. Een goede steen tegen allergieën en astma.

Versteend hout ondersteunt alle vormen  van genezing en is met name geschikt om de lever en de galblaas in balans te brengen. De steen helpt ook de lever en  het bloed te reinigen en stimuleert de aanmaak van bloedcellen in het beenmerg. Daarnaast is versteend hout  nuttig bij  artritis, griep, reuma en chronische vermoeidheid en regelt het de stofwisseling.