Bytowniet of gold labradoriet

Gouden labradoriet  of Bytowniet   is een variëteit van plagioklaasveldspaat net zoals labradoriet. Goudlabradoriet is meestal transparant met goudgele kleur. 

Gouden labradoriet is een van de beste stenen als je met het 3e chakra wilt werken. De steen vertegenwoordigd alle kwaliteiten van het zonnevlecht chakra, zoals innerlijke kracht, moed en helderheid. De steen werkt direct in op je 3e chakra en leert je daarbij het je jouw wil en kracht op de juiste wijze kunt inzetten. Je kunt deze steen dan ook gebruiken als je issues omtrent het gebruik van kracht wilt oplossen. Daarnaast is het een uitstekende steen als je de neiging hebt om dingen uit te stellen. Ook kan het je ondersteunen om consistent te zijn in de acties die je doet.

Gouden labradoriet stimuleert je vermogen om nieuwe dingen te leren en je aan te passen aan nieuwe situaties of omgevingen. Het kan je helpen als je je onzeker voelt in sociale situaties of als je moeit hebt om met nieuwe mensen om te gaan. Met deze steen kun je je eigen talenten en vermogens beter zien en daardoor meer zelfrespect ontwikkelen. De steen verbindt je daarnaast met een frequentie van vreugde en kinderlijke speelsheid.Doordat het je hoofd helder maakt en emoties kalmeert, kun je makkelijker het Goddelijke patroon zien in de dagelijkse dingen.

De energie van gouden labradoriet is manlijk van toon, Hierdoor kun je de steen inzetten om jouw manlijke kwaliteiten in te zetten, zowel als man als vrouw. De steen ondersteunt eigenschappen zoals assertiviteit, zelfvertrouwen, daadkracht, zelfexpressie en lichamelijke activiteit. Als je vaak aarzelt, een gebrek hebt aan focus of passief bent, dan is gouden labradoriet een goede bondgenoot.

Wanneer je jouw manlijke en vrouwelijke energie in balans en harmonie wilt brengen, dan kun je de steen goed combineren met maansteen.

Verder kan de steen jouw vermogen om spirituele ervaringen te herinneren vergroten. Daarnaast helpt het ook om deze te integreren in je bewustzijn. Hierbij draagt de steen bij aan meer zelfvertrouwen, vitaliteit, mentale helderheid en creativiteit.

Op spiritueel gebied helpt gouden labradoriet je te zien op welke punten je je kracht misschien verkeerd gebruikt. Ook krijg je met deze steen een beter beeld van je spirituele vermogens en kun je deze meer waarderen. Daarnaast moedigt de steen je aan meer met je spirituele vermogens te werken.

Op emotioneel gebied kan gouden labradoriet je helpen om meer zelfvertrouwen te voelen en meer op je gemakt te zijn in sociale situaties. Het geeft je een groter gevoel van zeggenschap en nodigt je uit om je eigen licht te laten schijnen.

Op lichamelijk gebied kan gouden labradoriet behulpzaam zijn bij aandoeningen van de nieren, galblaas en milt. Het zuivert je energiesystemen van je lichaam door bij te dragen aan ontgifting. Ook kan het een bijdrage zijn tegen bedplassen.