Fluoriet

Fluoriet kan allerlei kleuren hebben: wit, geel, oranje, roze, bruin, groen, blauw, paars en doorzichtig. Alle kleuren fluoriet kunnen op alle chakra's. Fluoriet is een prettige steen om mee te mediteren. Fluoriet geeft een heldere geest. Het is zowel geestverruimend als aardend. Fluoriet helpt om orde en structuur in chaos te scheppen. Geef kinderen voor spreekbeurten en proefwerken een fluoriet mee in de broekzak. Fluoriet is een goede steen voor kinderen in de groei. Fluoriet versterkt tanden, botten en gewrichten en maakt lichamelijk soepel en lenig .Fluoriet geeft inzicht in patronen. Het ondersteunt de vrije wil en laat zien dat er altijd een keuze is. brengt emoties in balans. Een geschikte steen voor kinderen met ADHD en andere (geestelijke) groeistoornissen. Fluoriet beschermt tegen en helpt bij angstgevoelens. Het werpt een energetisch schild op, waarachter je beschermd bent tegen energetisch vampirisme en andere negatieve energieën. Naast deze algemene werking hebben de verschillende kleuren fluoriet ook eigen spirituele, mentale en emotionele werkingen:

Blauwe fluoriet Naast de algemene werking van fluoriet werkt blauwe fluoriet met name op de hersenen en de geest in. Het bevordert het geheugen, de concentratie, rationeel denken en informatie verwerking. Het helpt bij verwarring, twijfel en mentale instabiliteit en maakt de geest helder en sterk en is kalmerend op het keelchakra ,stimuleert creativiteit en communicatie. Tegen aandoeningen van de luchtwegen zoals verkoudheid, keelpijn en griep. Heeft een positieve werking op de ogen, oren, neus en keel en kan oorsuizen verminderen. Blauwe fluoriet biedt veel bescherming, vooral op psychisch niveau. Hij reinigt en stabiliseert de aura en is zeer effectief tegen elektromagnetische.

Groene fluoriet is kalmerend en ontspannend. op het hartchakra heelt aandoeningen van huid, longen, bronchiën en zenuwen. Goede steen bij allergieën en maag/leverklachten.

Regenboogfluoriet (vertoont alle kleuren samen) is een geweldige beschermsteen en heeft alle werkingen hierboven bij de verschillende kleuren genoemd.

Paarse fluoriet op het voorhoofdchakra stimuleert de spirituele groei en de intuïtie, beschermt tegen energetisch vampirisme. Een goede beschermsteen voor overgevoelige mensen. vermindert geestesziektes, versterkt de concentratie, beschermt tegen hoofdpijn.