Eldariet / Kambada Jaspis

Eldariet of kambada japsis is een bijzondere soort grijsgroen tot blauwgroen gesteente met donkere ogen. De ogen zijn omringd door ringen van lichter en donkerder groen De sterk aardende werking van deze steen brengt spirituele rust en verhoogt het bewustzijn. Het balanceert de lagere chakra’s met de hogere en heelt en passant de aarde zelf. Eldariet is bijzonder waardevol voor diegenen die werken aan het overwinnen van oud verdriet en het cultiveren van nieuwe perspectieven op liefde en relaties. Het biedt niet alleen emotionele heling maar stimuleert ook de spirituele verbinding met het hart van de natuur, waardoor gebruikers zich meer geaard en afgestemd voelen op hun natuurlijke omgeving. Dit maakt Eldariet een krachtige bondgenoot voor het balanceren en versterken van het Hartchakra.

Een fijne steen om je tegen negatieve invloeden te beschermen. Eldariet laat angsten, twijfels en zorgen verdwijnen. Eldariet verbetert de kwaliteit van huid en slijmvliezen en heelt deze. Droge lippen, schrale huid, droge slijmvliezen in neus, keel of mond? Gebruik eldariet als hanger en eldarietwater om te drinken. Het prachtig groene kristal heeft zoals vermeld ook een weldadige werking op de longen. Eldariet werkt positief op de bloedsomloop en de lymfe-omloop. De werking van blaas en nieren verbetert als je een eldariet draagt. Eldariet werkt ontspannend, vermindert verkrampingen en spierspanning. Ontspant vooral kaken, nek en schouders. Het is daardoor een heel prettige steen om te dragen bij stress en druk. Voor mensen met de ziekte van Parkinson helpt de eldariet fijn in combinatie met een rhodochrosiet. Deze combinatie vermindert het trillen en bibberen. Bij langdurig dragen heelt deze steen zeer diep, en kan cellen tot op DNA-niveau herstellen. Heeft een sterk helende werking voor de spijsvertering, vruchtbaarheid, ontgiften, galblaas en helpt bij herstel van fysieke of psychische klachten. de ideale steen om vruchtbaar te worden. Helpt bij opname van vitamines en mineralen.

Plaats vier stukken om je heen om een algeheel gevoel van welzijn te bereiken. Spieren, geest en lijf ontspannen.

Vraag de steen om te helpen met het versnellen van processen. Zoek je een nieuwe baan, relatie of bijvoorbeeld huis? Deze krachtige steen zet haar beste steentje voor.

Onder het hoofdkussen of op het nachtkastje gaat het kristal nachtmerries en andere minder fijne dromen tegen.

Leg een Eldariet onder de voeten en een boven het hoofd om de chakra’s op te schonen en uit te lijnen.