Tijgeroog

Tijgeroog is een beschermende steen die de aandacht naar binnen richt en naar het grotere geheel. De steen beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en geeft inzicht in onszelf en anderen. Tijgeroog geeft het lichaam energie, geeft kracht bij vermoeidheid.  De steen helpt om afstand te nemen, het overzicht te bewaren, informatie te integreren en je doelen te bereiken. In moeilijke periodes kan tijgeroog kracht, moed en vertrouwen geven en helpen met interne conflicten, dilemma’s, twijfel en besluiteloosheid. Ondersteunt kinderen die gepest worden . Tijgeroog bevordert rust, werkt pijnstillend, helpt bij overprikkeldheid van het zenuwstelsel en gaat hyperventilatie tegen. De steen heeft een positieve invloed op verkoudheid, astma, ogen, keel, geslachtsorganen en ontkrampt bij spanningen. Tijgeroog kan nuttig zijn voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen, depressies en verslavingen. Hij helpt je om kalm, gecentreerd en geaard te blijven in alle situaties. een goede steen tegen angsten en fobieën, zoals claustrofobie, smetvrees, agorafobie, angst voor het donker. Het is een steen van mentale helderheid. Tijgeroog is behulpzaam bij het studeren, hij activeert en stimuleert het intellect. Goudgele tijgeroog is daarom een goede steen om te dragen tijdens examens.

De steen is zeer nuttig bij geestesziekten en persoonlijkheidsstoornissen. Hij geeft zelfrespect en helpt bij geblokkeerde creativiteit. Goed voor de ogen, de keel en de geslachtsorganen. Oplegging met tijgeroog op de zonnevlecht kalmeert buikpijn, darmkrampen en darmzenuwen. Maag en lever worden versterkt, de stoelgang wordt verbeterd. Tijgeroog verlicht en heelt hepatitis en levercirrose.

 Tijgeroog stimuleert het hart en de bloedsomloop, en verbetert de bloedsamenstelling. De verwarmende tijgeroog (dankzij het ijzer) helpt spieren te ontspannen, is goed tegen spierkrampen en is pijnstillend. De steen maakt botten sterker en gewrichten soepeler. Vooral rug, heupen, knieën en enkels hebben baat bij het regelmatig dragen van tijgeroog.  Tijgeroog verlicht en heelt allerlei klachten van de luchtwegen: verkoudheid, keelpijn, ademnood (door astma), bronchitis en longklachten. De steen werkt vaak erg goed als de astma mentale oorzaken heeft. Vooral kinderen met astmatische klachten hebben veel baat bij het dragen van een tijgeroog. Tijgeroog heelt ook allergische keelklachten. Tijgeroog heelt ogen en oren. Slecht zicht en slecht gehoor kunnen verbeteren.