Chakra's wat zijn dat ?

Chakra is een woord uit het Sanskriet wat letterlijk ‘wiel’ betekent.  Als we het over Chakra’s hebben, dan hebben we het meestal over de zeven hoofd Chakra’s in je lichaam. Maar in werkelijkheid heb je wel honderden Chakra’s of energiecentra in je lichaam. De zeven hoofd Chakra’s kan je op een rechte lijn van je stuitje tot aan je kruin langs je ruggenmerg zien.

Je kan je zo’n Chakra voorstellen als een draaikolk of wiel die de energie door je lichaam laat stromen. Elk van de zeven Chakra’s heeft eigenschappen (weten) die bij een bepaald gebied van je lichaam horen. Om ons leven in balans te houden moeten we er voor zorgen dat de Chakra’s niet geblokkeerd zijn en dat de energie goed  kan stromen. Daarnaast bevat iedere Chakra zoals gezegd informatie ( een ander woord voor energie) die je zou kunnen duiden door er contact mee te maken.

Chakra's zijn de energiecentra van het lichaam. Hoe goed of slecht we ons voelen, wordt beïnvloed door deze energiecentra. Als een Chakra geblokkeerd is of te overmatig gestimuleerd, kun je klachten krijgen. Als de Chakra’s in balans zijn, stroomt de energie vrij door ons hele lichaam en voelen we ons goed.

De Chakra’s reageren op kleuren, want kleuren zijn in feite energietrillingen. Elke Chakra correspondeert met een kleur. Dit wil zeggen dat die Chakra positief reageert op de trilling die behoort tot die kleur. Edelstenen worden vanwege hun heldere kleuren gebruikt om de Chakra’s in balans te brengen en te houden. zie verder uitleg per chakra, in de menu balk.