Golden healer /limoniet kwarts

Golden healer/ limoniet kwarts is heel bijzonder en zeldzaam, een krachtige genezer met zachte, vredige energie. Limonietkwarts staat vooral bekend als golden healer. Onder die naam worden de gele tinten limonietkwarts meestal verkocht. Limoniet is een ijzerverbinding en is van zichzelf geel tot bruin of zwart. De limoniet geeft het kleurloze kwarts (bergkristal) een kleurtje. Hoe meer limoniet in de limonietkwarts aanwezig is, hoe zwaarder de steen wordt, hoe donkerder de kleur, hoe sterker de werking op het fysieke lichaam .Hoe minder limoniet in de limonietkwarts zit, hoe lichter de kleur wordt. Hoe helderder en geler de steen is, hoe groter de werking op de geest.

Golden healer /Limonietkwarts kan op alle chakra's gelegd worden. Op de zonnevlecht gelegd geeft gele limonietkwarts vrolijkheid en een goed humeur en helpt je meer open te staan voor de positieve invloeden van het Hoger Zelf, in plaats van naar het ego te luisteren. Hierdoor werkt limoniet op zowel geestelijke als lichamelijke genezingsprocessen. De steen schoont de aura op, en ook het hele lichaam. Door de combinatie van bergkristal en ijzer, heeft limonietkwarts tegelijk een verheffend en een aardend effect. Limonietkwarts helpt je om alles wat niet (meer) bij je hoort, los te laten. Vooral  negatieve, giftige gedachten en ideeën.

De steen bevordert innerlijke rust en vertrouwen en geeft een gevoel van welzijn en vrede. Het helpt je om jezelf, je situatie en de wereld te accepteren.  Goed bij depressieve gedachten en helpt je met positieve inzichten en brengt  nieuwe oplossingen .

Limonietkwarts is een supersteen als je het gevoel hebt constant onder druk te staan. Draag bij je bij stress en burn-out. Limonietkwarts geeft extra energie, verlicht klachten door uitputting. Dankzij de aanwezigheid van ijzer, verbetert de opname van zuurstof in het bloed. Hierdoor worden alle weefsels en vooral hart en bloedvaten gereinigd. En dat heeft weer een positief effect op spieren en gewrichten. Werkt positief op zenuwstelsel, hersenen en zintuigen, vooral de ogen en versterkt het skelet. verlicht psychosomatische klachten zoals hyperventilatie, vastzittende nek en schouders.

Het is een breed inzetbaar instrument voor of hulpmiddel bij verschillende vormen van healing omdat het genezing op alle niveaus stimuleert en energie versterkt. Het werkt reinigend en bevordert de doorstroming van energie en ruimt hierbij blokkades op. Golden healer helpt contact maken met de gouden Goddelijke energie van de bron. Golden healer werkt ontgiftend en heeft een positieve werking op het immuunsysteem.