Aquamarijn of blauwe beryl

 

Aquamarijn is blauwe, blauwgroene en groenblauwe beryl. Een andere naam voor aquamarijn is zeewatersteen. Aquamarijn is een belangrijke heelsteen in de edelsteentherapie. Aquamarijn is een heel spirituele steen met een sterk kalmerende werking (zowel geestelijk als lichamelijk). Het maakt oprecht, eerlijk, tolerant, onbezorgd, ontspannen en vrolijk. Aquamarijn geschikt  tijdens een meditatie. Het bevordert spirituele groei, mediamieke gaven, intuïtie en helderziendheid.

Aquamarijn staat symbool voor helderheid, zuiverheid en emotionele heling,verscherpt de waarneming en bevordert zelfexpressie.  Deze steen spoelt negativiteit weg en bevordert een gevoel van vrede en kalmte. Het kan helpen om zelfkritiek los te laten en jezelf te omringen met liefdevolle gedachten en emoties

Fysiek helpt de steen bij keelpijn, opgezwollen klieren, schildklierproblemen, brengt balans in het hormoonstelsel en stimuleert groei. Het heeft een gunstige werking op de ogen (bijvoorbeeld op mensen die bij- of verziend zijn). maag, het gebit en de kaak, en kalmeert overmatige reacties van het immuunsysteem, zoals allergieën (met name hooikoorts) en auto-immuunziekten.