Lepidoliet

Lepidoliet wordt ook wel schubbensteen genoemd. Hij hoort bij de mica's en is dan ook een echte glimmer. Dankzij het lithium is lepidoliet een geliefde steen in de edelstenentherapie, want dat maakt dat hij zeer belangrijk is voor het flexibel maken van de geest en de rustgevende werking op het hoofd. Daarnaast heeft lepidoliet net als alle mica's een krachtige beschermende werking. Hij beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en is een goede ondersteunende steen bij het doorbreken van negatieve patronen, zoals bij anorexia nervosa, bipolaire stoornissen, verslavingen en dwanggedachten. Hij hoort bij alle chakra's en helpt blokkades in de aura te doorbreken en helpt alle losgekomen emoties op een zachte manier te verwijderen. Het is een hele lieve, kalmerende steen die je geest goed tot rust kan brengen bij depressie, wanhoop en stress. Lepidoliet helpt je je grenzen te stellen en deze te bewaken. Hij laat je steviger in je schoenen staan, maar helpt je ook om de grenzen van anderen te respecteren. Hij maakt onafhankelijk en stimuleert je om doelen te stellen en versterkt de wilskracht om deze ook daadwerkelijk te bereiken. Lepidoliet vergroot het analytisch denken, maakt flexibel van geest en geeft je nieuwe inzichten en ideeën. Laat je rationeel denken en helpt om makkelijker beslissingen te kunnen nemen en om knopen door te hakken. Lepidoliet maakt weer vrolijk en enthousiast en vermindert aanzienlijk de symptomen van stress en depressie. Hij werkt kalmerend bij hyperactiviteit en is dan ook een fijne steen voor 'drukke' kinderen. Fysiek werkt lepidoliet heel goed tegen spierspanningen, ischias en gewrichtsklachten. Hij heeft dan ook een helende werking op jicht, reuma en fibromyalgie. Lepidoliet helpt goed tegen pijn, vooral bij pijn veroorzaakt door stress. Hij is ook een goede helper tegen zenuwpijn, epilepsie en de ziekte van Alzheimer. Lepidoliet is een reinigende steen. Werkt ontgiftigend en versterkt het immuunsysteem. Hij helpt dankzij het stimuleren van de waterhuishouding tegen verstopping en heelt en voorkomt nierstenen. Wondjes genezen sneller als je een lepidoliet draagt. Lepidoliet helpt goed om de huid, het weefsel, kapsels en de gewrichten soepel te maken. Ook tegen allergische reacties, zoals rode ogen, rode vlekken op de huid of opgezwollen slijmvliezen helpt het dragen van lepidoliet goed.

-Leg een lepidoliet onder je kussen voor het bevorderen van de slaap. Hij helpt tobben en piekeren te verminderen, schenkt rust en beschermt tegen nachtmerries.

-Lepidoliet kan je snel weer kalmeren als je van streek bent door bijvoorbeeld een heftige ruzie of een slecht bericht. Je komt weer helemaal bij als je een steen  in de ruimte legt.

-Lepidoliet helpt heel goed tegen malende gedachten en stress. Probeer elke dag een half uurtje met lepidoliet te mediteren.

-Lepidoliet is een krachtige beschermer tegen stralingen van bijvoorbeeld computers, mobiele telefoons etc. Plaats een steen bijvoorbeeld op je werkplek naast je laptop.

-Lepidoliet op de huid dragen werkt bijzonder goed tegen een droge of schilferige huid. Je kunt ook olie met lepidoliet maken en je er mee insmeren.

Niet met water reinigen.