Kyaniet

Kyaniet: valt op door zijn glans en zijn gelaagde opbouw. Die laagjes zijn goed te zien in een ruw kristal is een spirituele steen met een kalmerende en evenwichtige werking. Een alternatieve naam is distheen.  Kyaniet  helpt ons de regie over ons eigen leven voeren en om in te zien dat we geen marionetten van het lot zijn maar onze eigen toekomst vorm kunnen geven.  Het maakt spontaan, en zet aan tot zelfexpressie en communicatie. Het bevordert ook helderheid van geest, logisch en rationeel denken en eerlijk en oprecht zijn. Spiritueel vergroot het onze paranormale vermogens en intuïtie en helpt bij meditatie en contact maken met gidsen. 

Kyaniet hoort vooral bij het keelchakra en het voorhoofdchakra. Het mineraal opent het keelchakra, waardoor het creativiteit, zelfexpressie en communicatie aanmoedig. Helpt goed bij heesheid,een schorre stem of problemen aan de stembanden. Het is een goede steen voor zangers en mensen die in het openbaar moeten spreken. Ook stotteren, slissen  worden minder met kyaniet. Het is een uitstekende meditatiesteen. De steen werkt kalmerend, brengt innerlijke rust en helpt onze blokkades en angsten te doorbreken. Het vasthouden van een ruw kristal maakt direct rustig en verstilt je gedachten. Kyaniet kalmeert en ontspant een gespannen geest, geeft gemoedsrust. Door een kyaniet onder je hoofdkussen te leggen, kun je beter je dromen herinneren. Ga eens met een brok kyaniet door je aura. Kam als het ware je aura met kyaniet. Dit ruimt je aura op. De kyaniet absorbeert alles wat er niet thuishoort. Kyaniet geeft helderheid en overzicht te midden van een overvloed aan indrukken en  stimuleert logisch en analytisch denken. Kyaniet helpt je spontaan te reageren in moeilijke, gespannen situaties. Kyaniet stimuleert de pijnappelklier. Heb je onregelmatige werktijden, of werk je in ploegendienst? Draag dan kyaniet en je hebt minder last van een verstoord ritme. Kyaniet verlicht ook de klachten bij reisziekte en jetlag. De steen verbetert de coördinatie van grove en fijne motoriek. Kyaniet verlicht klachten aan oren, ogen, reuk en smaak als deze hun oorzaak hebben in de hersenen. Het  is echt een steen tegen longklachten, bv: longontstekingen, emfyseem, klaplong.

Kyaniet maakt korte metten met cholesterol en aderverkalking en  normaliseert de hormoonhuishouding. Let wel, hiervoor moet je de kyaniet langere tijd dragen. Kyaniet verbetert de werking van organen als lever, alvleesklier, blaas en nieren. De steen verbetert de complete spijsvertering en het opnemen van alle voedingsstoffen uit je voedsel. Spierziektes als gevolg van zwakke zenuwprikkels worden minder met kyaniet. verlicht en heelt aandoeningen aan blaas en nieren. Wie vaak last heeft van blaasontsteking zou eens een kyaniet bij zich kunnen dragen. Veel mensen hebben hier baat bij.

Zwarte kyaniet is een spirituele steen met een kalmerende en evenwichtige werking. Het helpt je de regie over je eigen leven voeren en om in te zien dat we geen marionetten van het lot zijn, maar onze eigen toekomst vorm kunnen geven. De steen werkt kalmerend, brengt innerlijke rust en helpt blokkades doorbreken en angst en frustratie loslaten. Het maakt spontaan, empathisch en zet aan tot zelfexpressie. Het helpt eerlijk en oprecht zijn. Spiritueel vergroot het paranormale vermogens en intuïtie en helpt bij meditatie en contact maken met gidsen. De steen werkt aardend en reinigt de chakra’s en aura en brengt ze in balans. Fysiek werkt kyaniet koortsverlagend en heeft een positieve werking op het motorisch zenuwstelsel, flexibiliteit, spieren, spierpijn, spierziekten, (bij)nieren.