Apatiet

Apatiet stimuleert communicatie en zelfexpressie en bevordert geestelijke, lichamelijk en spirituele groei en ontwikkeling ,brengt je in contact met je hogere Zelf. Bevordert zelfverzekerdheid, concentratie en een helder bewustzijn.   Spiritueel bevordert het spirituele vaardigheden en meditatie.   

Apatiet helpt kinderen bij hun geestelijke (en lichamelijke) ontwikkeling en stimuleert een heldere en prettige communicatie. Geeft levensvreugde en plezier in gezelschap. Apatiet motiveert je om af en toe buiten de gebaande paden te gaan, werkt positief in op een minderwaardigheidscomplex. Het maakt open, sociaal, extravert, levendig en werkt motiverend en activerend. Vergroot de behoefte aan afwisseling en avontuur en bevordert de creativiteit.

Apatiet vermindert piekeren, boosheid, agressiviteit, een slecht humeur en  is een goede steen bij angsten en stress. Apatiet bevordert de pompwerking van het hart en daardoor de doorbloeding van alle weefsels. Geeft een gezonde eetlust. Een goede steen voor herstel na uitputting en burn-out. ondersteunt de vorming van nieuwe cellen, de groei van kraakbeen, botten en tanden. Het mineraal helpt daardoor bij de gevolgen van een slechte houding (RSI !), bij slijmbeursontstekingen, artritis, artrose en gewrichtsproblemen. Apatiet bevordert het helen van botbreuken en de gevolgen van een operatie. Het is een ondersteunende steen bij osteoporose en vermindert littekenvorming. Apatiet heeft een sterk effect op het immuunstelsel, waardoor ziektes als griep en verkoudheden voorkomen kunnen worden. Heeft ook een positief effect op de stofwisseling, hyperactiviteit en autisme. Vermindert en heelt griep, verkoudheid, neusverkoudheid, hoesten en heesheid. Stimuleert een gezonde spijsvertering en verbetert de werking van de darmen. Geeft verlichting bij de ziekte van Crohn.

Neon apatiet werd ontdekt op het eiland Madagaskar en is een heldere, semi-transparante A-kwaliteit blauwe tot blauwgroene apatiet. De kleur is 100% natuurlijk, dus niet hitte behandeld of geverfd!